blog-head

A téli immunerősítés fontossága

Legyen szó lakásban vagy szabadban tartott kutyusról, mindkét esetben egyaránt fontos a téli immunerősítés. Kedvencünk ebben az időszakban téli bundát növeszt, mely erőteljes szőrhullatással jár. Ezt a folyamatot meggyorsíthatjuk Biotinnal, sörélesztővel, vagy hetente kétszer az ételébe keverhetünk 2 db egész tojást. A lazacolaj szintén elősegíti a vedlést és gondoskodik az egészséges, selymesen ragyogó, minőségi téli bundáról.

De hiába a tél bunda és a bélelt kutyaházikó, a zord időjárás megviseli kedvencünk szervezetét, ezért nagyon nagy hangsúlyt kell fektetnünk az immunrendszer megerősítésére.

Ha valamilyen sportot űzünk vagy éppen munkakutyánk van, az immunrendszer támogatását semmi esetre sem hagyhatjuk ki.

De miket érdemes használnunk?

Mi a természetközeli készítményeket helyezzük előtérbe, ilyen például a Farkaskonyha Csipkebogyópora, mely még szárított formában is kivételesen sok C vitamint tartalmaz. BARF-os kutyáknak a Spirulina lehet a legjobb választás, hiszen igazi vitaminbombaként szerepel a köztudatban. Komplex készítményként tartják számon  a Farkaskonyha Immun-R csomagját, mely teljes regenerációt biztosít az év közben különböző mechanikai és vegyszeres hatásoknak kitett szervezet számára.

A Farkaskonyhán kívül több gyártó is forgalmaz hasonló készítményeket, a mi kennelünkben kutyáink ezeket a termékeket használják, hatásukról mi is megbizonyosodhattunk.

Egy megfelelő immunrendszerrel rendelkező kutyának nem kell tartania a szalmonellától, atkáktól, és egyéb fertőző betegségektől, mert szervezetük legyőzi. Érdemesebb inkább a prevencióra áldozni, mintsem később a több hónapig tartó kezelésekre.


A stressz mai világunkban a kutyáknál is megjelent, melynek hatására egyre több állatorvos találkozik legyengült immunrendszerű kutyával. Na de mitől stresszel a kutyánk, hiszen nem kell minden nap a munkahelyen teljesítenie, eltartania a családot, nincs bonyolult szerelmi élete…

A felgyorsult világban felgyorsítottuk kutyáink életét is, a folyamatos városi ingerek, rengeteg szag, autók, incselkedő kutyatársak, a követelmények, melyeket mi támasztunk kedvenceinkkel szemben őket sem kímélik. A mi feladatunk gondoskodni arról, hogy ezt a stresszt helyén kezeljük, óvjuk kutyánk testi és lelki egészségét egyaránt. Lelkileg egy hatalmas futkározás, felhőtlen játék a gazdival, testileg pedig az immunrendszer megfelelő támogatása, amivel visszabillenthetjük az egyensúlyt kutyánk életében.

A teljes értékű tápok elvileg mindent tartalmaznak, de vajon azok a gyógynövények nem veszítenek semmit hatóanyagukból, miközben a tápszemekbe kerülnek?

Ebben mi nem hiszünk, ezért hiába a prémium tápválasztás, az időszakos kúrákat soha nem hagynánk el.