blog-head

Autózunk akitával


A kutyusainkat hetente többször utaztatjuk, legyen szó tréningekről vagy egy sétáról a városban, esetleg egy együtt töltött munkanapról az irodában, kedvencünk kifejezetten élvezi az autókázást. Megfigyeltük, hogy még akkor is nagy örömmel utaznak, ha nincs is igazán úti cél, maga az autókázás öröme is elegendő számukra. A rengeteg szag, a sok-sok inger lefárasztja őket és élménydússá teszi a napjukat.


A’Maru Go Raion No Shinsei “YUKI” és családja

Jelenleg autóvásárlás előtt állunk és az egyik fő szempont számomra az volt, hogy a kutyusok számára is kényelmes legyen, mégis kompakt. A döntés egy crossoverre esett, melynek minden tulajdonsága egyezik az igényeinkkel. A csomagtér alkalmas a kutyusok szállítására, ha rövid távról van szó, viszont szükség esetén a hátsó üléseket lehajtva egy nagyobb teret kapunk, melyben szövetboxok és ketrecek is kényelmesen elhelyezhetőek.

Na de mi lesz a rengeteg kutyaszőrrel, sárral?

A csomagtérrész megóvása régóta fejfájást okozott, mert ugyan egy csomagtértálca felfogja a piszkot a kutyusok lábáról, de azt hiszem mindenki jól ismeri azt a problémát, amikor az oldalsó kárpitba beragadó szőr kitakarítása órákat vesz igénybe. A csomagteret érdemes csomagtérelválasztó hálóval ellátni. A kalaptartót mi mindig eltávolítjuk, hogy rálátásunk legyen kutyusainkra.

Végre megoldást találtunk erre a problémára egy olyan csomagtérvédő segítségével, mely teljesen lefedi a csomagteret a hátsó ülések támlájától egészen az oldalsó kerkékházig. A termék neve Bootector, mely egy műanyag szövetből készült, aminek köszönhetően az anyag vízálló. Őszintén szólva nem is tudom, eddig hogy tudtunk élni nélküle.

Forrás: https://www.withcar.hu/tipusajanlat/bootector-csomagtervedo

Ha az ülések lehajtásáról van szó, a szövetboxot javasoljuk leginkább, hiszen felfogja a szálló szőrt a ketrecekkel ellentétben.

Elfogadott megoldás még, ha biztonsági övvel rögzítjük kutyusunkat a hátsó ülésen. Ehhez egy speciális kutya biztonsági öv átalakítóra lesz szükségünk, mely bármelyik kisállatkereskedésben beszerezhető.

Mit vigyünk még magunkkal az útra?

Mindig legyen nálunk tiszta víz, itatótálka (mi nagyon szeretjük az összehajthatóakat), a kutyus oltási könyve, valamint nyáron érdemes egy hűthető matraccal is készülni. Hosszú út esetén érdemes 2-3 óránként megállni és megitatni kedvencünket.

Így ne…

A nálunk született kiskutyákat 5 hetes koruktól autókáztatjuk, így a gazdinak már nem kell megbírkózni a szoktatás során felmerülő nehézségekkel. Ebben a korban gördülékenyen veszik az akadályokat, teljesen természetes számukra, hogy autózunk. A beszállást és a kiszállást parancsszszóhoz kötjük. A kicsikkel először kisebb távokat teszünk meg, melyet fokozatosan emelünk, mígnem az autókázás a napi rutin részévé válik számukra.