blog-head

Fantasztikus eredmények kennelünkben!

Haruki Go Of Honshu Sunrise: I. Mikulásnapi Engedelmes BH Munkakutya verseny : BH-HALADÓ csoport: I: HELYEZETT

Ayumi Go Raion No Shinsei: E/2 Középfokú vizsga

Nagyon-nagyon büszkék vagyunk kutyusainkra!!!

Nagyon büszkék vagyunk kennelünk kis sztárjára, HARU-ra, aki az I. Mikulásnapi Engedelmességi BH – munkakutya versenyen haladó kategóriában I. Helyezést ért el!!!! (60/58 pont, Kitűnő minősítés)
Köszönjük a felkészítést Hován Tímeának!

Haru és Maya csodaszép nagylánya, Ayumi Go Raion No Shinsei ( 1 éves 1 hónapos!!!) sikeres középfokú vizsgát tett!!!
Gratulálunk Yumikának és köszönjük a gazdik fantasztikus munkáját 

Néhány szó a szerzett tulajdonságokról

Nem kétséges, hogy bizonyos szerzett tulajdonságok az utódokban átplántálódnak, vagy legalábbis ezekre a szerzett tulajdonságokra az utódok nagyobb hajlandóságot mutatnak. Gyakorlati tapasztalatok szerint nagy apportozó kedvvel rendelkező munkakutyaszülők utódai szinte minden kiképzés nélkül tanulták meg a tárgyhordást. A sokat foglalkoztatott szülők kölykei rendszerint mindig fogékonyabbak bármilyen gyakorlat elsajátítására, mint azok az utódok, amelyeknek szüleit másra nem használtak, legfeljebb szemet gyönyörködtető sétálásra vagy arra, hogy gazdája lakásának díszévé váljék.

Nyilvánvalóan téves lenne az az elgondolás, hogy mondjuk két kitűnő nyomkövető kutyaszülő utódai kész nyomozókutyaként jönnek a világra, viszont olyan erősebb hajlamot örökölnek szüleiktől, amely képessé teszik őket arra, hogy könnyebben sajátítsák el ezt a kutyatudományt.