Egyesületünkről

Szeretném bemutatni a kennelünk kutyáinak kiképzését segítő Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesületet, melynek köszönhetően Haru hamarosan mantrailinges keresőkutya vizsgát fog tenni és egyre több éles bevetésen vehet részt a közeljövőben, mint mantrailinges mentőkutya.

A Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület 1998-ban alakult, akkor még a Magyar Katasztrófakutyás Egyesület 7-es csoportjaként. 2001-ben lett önálló szervezet, 2017-től az MMSZOSZ tagszervezete. Elnöke Hován Tímea, aki mentőkutyák, terápiás kutyák, mantrailing keresőkutyák, sportkutyák képzését tűzte ki célul.

A foglalkozásokon heti 2 alkalommal veszünk részt kutyáinkkal, ahol az engedelmességi és szocializációs képzések mellett mantrailingezünk. Minden évben megrendezésre kerül az Engedelmes Kupa, ahol kutyusainkkal szép eredményeket érünk el.

Az egyesület folyamatosan részt vesz bemutatókon, rengeteg családi rendezvényen, szakmai találkozón képviselteti magát.

A kutyusok jelenleg a debreceni Trainer Kutyaiskolában megrendezésre kerülő vizsgákra készülnek október 19-20-án  BH, IPO1 és IPO3 szinteken.

Az egyesület facebook oldala az alábbi linken található: KATTINTS

 

 

 

Leave a comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..